Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 27. 12:54, szerda | Helyi

Fergeteges farsangot szervezett a szenior örömtánc csoport

Fergeteges farsangot szervezett a szenior örömtánc csoport

Második alkalommal bújtak jelmezbe a Tamási Szenior Örömtánc Csoport tagjai. A vidám délutánra nem csak a tamásiak, hanem a környékbeli települések táncosai is ellátogattak.

Ha február, akkor farsangi időszak, jól tudják ezt a Tamási Szenior Örömtánc Csoport tagjai is. Tavaly ugyanis olyan jól sikerült az első ízben megtartott farsangi rendezvényük, hogy nem volt kérdés, idén is maskarába bújnak, és együtt mulatnak. Gyuricza Istvánné, a Tamási Szenior Örömtánc Csoport vezetője, oktatója elmondta: a tamásiak mellett Dombóvárról, Mágocsról, Hőgyészről is érkeztek hozzájuk résztvevők.
A délután első felében Frucht Ferenc oktatóval közösen tanítottak örömtáncot a táncosoknak, majd az ebéd elfogyasztását követően Kovács József zenész húzta a talpalávalót. Jelmezek valóságos kavalkádja jelent meg, hiszen akadt, aki Hamupipőkének vagy épp apácának, törpének, kéményseprőnek öltözött, de akadt köztük király, mágus, bohóc, szellem, macska és futballbíró is. – Számomra azért is vált nagyon fontossá ez a rendezvény, mert fontos a hagyományőrzés, emellett remek közösségépítő a csoportok számára. Azt tapasztalatam, hogy a táncosok szeretik az összejöveteleket, szeretnek találkozni a vendég csoportokkal, és mindenki nagyon felszabadult, ki tud kapcsolódni a mindennapi gondokból, stresszes időszakokból – mondta Gyuricza Istvánné. – Az idősebb korosztály számára is fontosak ezek a rendezvények. Mi már kinőttünk a bálozós vagy diszkós korszakunkból, mégis igényeljük a zenés rendezvényeket, ahol talán kicsit visszatekinthetünk a múltba. Lázasan készülünk, varrjuk a jelmezeket, mint fiatalabb korunkban.
Tamásiban egyébként megerősödött a Szenior örömtánc csoport, nőtt a létszámuk is, most már 20-an látogatják a táncórákat. A foglalkozások barátságosak, a táncosok jó kapcsolatban vannak egymással, így mindig jó hangulatban telnek az órák. Minden hétfőn délután 14 órától 15:30-ig tartják a foglalkozást a művelődési központban, lehet hozzájuk csatlakozni. - A csoportom nagy szeretettel vesz részt más települések örömtánc rendezvényein, de egyéb más programokon is, most például Pécsre vagyunk hivatalosak nőnapi ünnepélyre, valamint az áprilisban Tolnán esedékes Szenior Örömtánc Vármegyei Találkozóra – informált Gyuricza Istvánné. - Szívesen veszünk részt tánctáborokban is, ahol sok tapasztalatot nyerhetünk vidéki táncosoktól és oktatóktól. Várjuk azokat, akik szívesen csatlakoznának hozzánk!

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.