Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Március 25. 08:23, hétfő | Helyi

Rendhagyó módon nyílik a Tamási Galéria új tárlata

Rendhagyó módon nyílik a Tamási Galéria új tárlata

Vincze Bálint Ürge mese című természetfotó kiállítását az érdeklődők már március 20-tól, múlt hét szerdától megtekinthetik a Galéria nyitva tartási idejében.

Április 3-án, szerdán a kiállítás megnyitók szokásos idejében, fél 5-kor Vincze Bálint tárlatvezetést tart a természetfotózás, az élővilág iránt érdeklődőknek. Nem hivatásos természetfotós, de hivatalból fotózza a természetet Vincze Bálint. Többnyire a paksi atomerőmű környezetének természetei szépségeit örökíti meg, képeinek kulcsszerepe van az atomerőmű kommunikációjában. Kiállításokon mutatják be, kiadványokat illusztrálnak vele, sőt most már több saját kötettel is büszkélkedhet a Magyar Közművelődés Kategóriában megyei Prima díjjal kitüntetett alkotó. - Ahogy elkezdtem a természetfotózást, ez az állat rabul ejtett. Egyrészt mert hihetetlenül kedves jószág, másrészt mert az Ürgemezőn és a hardi legelőn nagy populációban él – indokolta a „szereplőválasztást” a szerző a teol-nak. Egy környezetügyben jártas ember azt mondta, talán ő tud legtöbbet ma Magyarországon az ürgékről, annyi időt tölt velük. A sok erdőn-mezőn töltött idő alatt rengeteg ismeretre tett szert, ezért gondolta úgy, hogy maga írja meg a történetet is, amely az ürge mellett az erdőt, mezőt és vizeket is bemutatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.