Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 15. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Hatszor vette át a babakocsik vételárát

Hatszor vette át a babakocsik vételárát

Százötven napi tétel pénzbüntetésre ítélt egy 25 éves nőt öt rendbeli csalás vétsége miatt a Tamási Járásbíróság.

A büntetés napi tételét ezer forintban határozták meg. Az ítélet jogerős. A bíróság a nőre még tavaly augusztusban büntetővégzéssel 200 óra szakképzettséget nem igényló fizikai munkakörben letöltendő közérdekű munkát szabott ki és kötelezte a kár megtérítésére. A vádlott azonban a tárgyalás megtartását kérte, ezért a bíróság az előkészítő ülésen a végzést hatályon kívül helyezte. A nő az ülésen beismerő vallomást tett, és lemondott a tárgyalás jogáról, amelyet a bíróság elfogadott. A vádlott 2018 tavaszán és nyarán egy internetes oldalon eladásra hirdette meg kislánya kinőtt ruháit és két babakocsit. A tárgyak el is keltek, az előzetes megbeszélés szerint a vevők személyesen vették át a megvásárolt árut és akkor fizettek. A nyár végén az asszonynak anyagi nehézségei támadtak, ezért ismételten meghirdette a két babakocsit, holott azokat már korábban eladta. A pénzt előre kérte egy barátja bankszámlaszámára. A férfi mit sem tudott arról, hogy a számláját bűncselekmény elkövetésére használják. Az első vevő 30, a második 45, a harmadik 48, a negyedik 45, az ötödik pedig már 50 ezer forintot fizetett a vádlottnak, aki különféle kitalált neveket használt a hirdetésekben. Az ötödik sértettnek az eljárás során végül visszafizette a vádlott a pénzt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.