Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Augusztus 01. 09:00, csütörtök | Helyi

VI. Husztóti Paradicsom Fesztivál

VI. Husztóti Paradicsom Fesztivál

Az Orfű szomszédságában található Husztót a természet szerelmeseinek és a kulináris élvezetek híveinek kedvenc helyszínévé válik minden évben, amikor megrendezésre kerül a Husztóti Paradicsom Fesztivál.

Idén augusztus 10-én immár hatodik alkalommal kerül sor a rendezvényre, melynek középpontjában a paradicsom áll az összes pompájában.

A paradicsom kiállítás és vásár a fő attrakció, ahol a résztvevők megcsodálhatják és megvásárolhatják a régióban termelt paradicsomfajtákat. Ez a sokszínűség nemcsak a színeket és formákat, hanem a különféle ízvilágokat is magában foglalja.

A fesztivál keretében a világ minden tájáról származó magok vására is helyet kap, ahol a hobbikertészek és a szakértő gazdálkodók egyaránt találnak maguknak új fajtákat, amelyekkel gazdagíthatják kertjeiket. A kézműves vásár pedig a helyi alkotóknak ad teret, akik paradicsom témájú termékekkel készülnek.

Az előzetes regisztrációhoz kötött kertlátogatások lehetőséget nyújtanak arra, hogy az érdeklődők betekintést nyerjenek a helyi paradicsomtermesztés rejtelmeibe, és tanulmányozzák a legújabb és leginnovatívabb termesztési technikákat. Az előadások során pedig a paradicsomtermesztés különböző aspektusairól eshet szó, például a természetes kártevőirtásról, a tápanyag-gazdálkodásról vagy az éghajlatváltozás hatásairól.

És persze nem maradhatnak el az olasz paradicsomos ételek, amelyek a fesztivál gasztronómiai kínálatának csúcsát jelentik. A szervezők által készített friss, helyben termelt paradicsomokból készült ételek, mint a gazdag ízvilágú bruschetták, friss caprese saláták garantáltan minden látogató ízlelőbimbóját megörvendeztetik.

A Husztóti Paradicsom Fesztivál így nemcsak az érzékek ünnepe, hanem a közösségépítés és a fenntartható mezőgazdaság előmozdításának is fontos eseménye. A hatodik évforduló alkalmából a szervezők különleges meglepetésekkel és zenei programokkal is készülnek, hogy a fesztivál minden korábbinál színesebb és emlékezetesebb legyen.

Fotó - Facebook: Paradicsomkert

Címkék: fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 09:34, péntek | Helyi

Hulladék-újrahasznosító telepet hoztak létre Simontornyán

A beruházással egy ötezer négyzetméteres hulladékkezelő telep jött létre, ahol mérlegházkonténert, hídmérleget, a komposztálási technológia elemeit, levegőztető ventilátorokat, csurgalékvízgyűjtő medencét helyeztek el.

2024. Október 02. 09:29, szerda | Helyi

Többek között Tab és Tamási területekre is igényelhető szénhidrogén kutatási és kitermelési koncesszió

A belföldi kitermelés fokozása, az importkitettségek mérséklése érdekében újabb bányászati koncessziókat hirdetett meg az Energiaügyi Minisztérium (EM) - jelentették be az MTI-hez eljuttatott közleményben.

2024. Szeptember 27. 09:08, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:36, csütörtök | Helyi

Kombájn tűzhöz és balesethez vonultak a tamási tűzoltók

Napraforgó aratása közben gyulladt ki egy kombájn és a közvetlen környezete hétfő délután Tamásiban, Szemcsepusztán.