Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Február 28. 17:01, csütörtök | Helyi

Városi elismerések

Városi elismerések

Tamási Város Önkormányzati Képviselő-testületének hagyományai közé tartozik, hogy minden évben ünnepélyes keretek között adja át az általa alapított kitüntető címeket.

A Városi Művelődési Központ színháztermében került sor a Tamási város jó tanulója, jó sportolója; Tamási Város Érdemes Pedagógusa; Tamási Város Érdemes Közalkalmazottja, valamint Tamási Város Érdemes Köztisztviselője elismerő címek átadására.
- 1995 óta adjuk át ezeket a díjakat – mondta köszöntő beszédében Ribányi József, polgármester. - Azt gondolom, hogy minden közösség életében egy kicsit meg kell állni, és meg kell mutatni azokat a mértékeket, léptékeket, amelyek mellett példaképeket tudunk magunknak kitűzni. Fontos, hogy közösen lássuk, és figyeljünk azokra a kollegákra, diákokra, pedagógusokra, és mindazokra, akikkel együtt dolgozunk, hogy közülük kik azok, akikre lehet számítani, és kik milyen értéket képviselnek. Emlékezzünk rájuk, vegyük észre őket – erről szól ez a mai nap.
Ebben az évben 21. alkalommal kerül sor a Tamási város jó tanulója-jó sportolója, valamint a Tamási város testneveléséért és sportjáért kitüntető címek átadására. Tamási Város Önkormányzata 1991-ben hozta meg döntését, azért, hogy azok a diákok, akik vállalták a sportolással járó többletmunkát, kitartásukkal, szorgalmukkal megyei és országos szinten is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, ismertebbé tették városunk hírnevét, méltó elismerést kapjanak. Az idei díjazottak: Lovász Eszter, Lanczki Enikő Bella, Nagy Sára, Bukovics Bianka, Radovics Hanna, Ribányi Luca.
A Tamási Város Érdemes Pedagógusa kitüntető cím egyikét Kretschmann Margit kapta, aki kiváló szakmai felkészültségű, nagy tudású, következetes, jó pedagógiai érzékkel rendelkező óvodapedagógus. Szintén a cím tulajdonosa lett Némethné Pálinkás Veronika, akit lelkiismeretes pedagógiai, szaktanári, és intézményvezetői munkájának elismeréseként díjaztak. A képviselő-testület döntése értelmében a Tamási Város Érdemes Közalkalmazottja kitüntető cím birtokosa Csapóné Gyarmati Irén lett. Könyvtáros hivatásának gyakorlása során hosszú ideig kiemelkedő munkát végzett a szakterületén, továbbá emberi magatartásával is érdemessé vált az elismerő címre. Tamási Város Érdemes Köztisztviselője Simonné Horváth Andrea lett, aki 1997 óta a Tamási Polgármesteri Hivatal köztisztviselője. Megbízható, pontos, precíz munkavégzése, embersége, segítőkészsége és empátiája tette kiemelkedővé és érdemessé az elismerő címre.
Az ünnepség fényét a Tamási és Környéke Oktatási és Nevelési Intézmény Aranyerdő Óvodájának óvodásai, valamint a Béri Balogh Ádám Gimnázium 11.a és 11. b osztályának diákjai emelték műsorukkal.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.