Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 20. 17:16, hétfő | Helyi

Több baleset is történt a hétvégén

Több baleset is történt a hétvégén

Az elmúlt 72 órában négy könnyű sérüléses és tíz anyagi káros baleset történt a vármegye útjain.

Pénteken reggel 8 óra 10 perc körüli időben egy 60 éves nádudvari férfi a 61-es számú főúton közlekedett Pincehely irányából Tamási irányába. Haladása során a 46-os kilométerszelvénybe érve egy balra ívelő kanyarban elveszítette a kocsi felett az irányítást és a jobb oldalon lévő árokba csapódott, mely során könnyebben megsérült.

Másfél órával később Dombóváron történt egy személyi sérüléses baleset. Egy 43 éves kurdi férfi közlekedett autóval a Radnóti utcában a Liszt Ferenc utca irányából a Kórház utca irányába. Amikor a Radnóti - Erkel - Borsos Miklós utca kereszteződéséhez ért, az ott kihelyezett "Állj! Elsőbbségadás kötelező" jelzőtáblánál megállt ugyan, de ezt követően elindulása során nem biztosított elsőbbséget a neki jobbról érkező motorosnak, így összeütköztek. A segédmotorkerékpárt vezető 62 éves dalmandi férfi a balesetben könnyebben megsérült.

Szombat éjjel negyed egykor egy 30 éves döbröközi férfi közlekedett autóval Csurgó-puszta bekötő útján a 6532-es út irányába. A kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget 6532-es úton Döbrököz irányából Kurd irányába közlekedő kocsinak, ezért összeütköztek. A mellékúton közlekedő autó vezetője, egy 29 éves szintén döbröközi férfi a balesetben könnyebben megsérült.

Dombóvárról jelentettek balesetet szombaton 9 óra 40 perckor. Egy 60 éves helyi nő a Zrínyi utcában közlekedett a Teleki utca irányába. A Zrínyi és Madách utca kereszteződéséhez érve a "Stop! tábla" utasítását figyelmen kívül hagyva körültekintés nélkül hajtott be a kereszteződésbe és ott nekiütközött a neki jobbról érkező, szabályosan közlekedő kocsinak. A vétlen autó sofőrje, egy 37 éves helyi férfi a balesetben könnyebben megsérült.

Az anyagi káros balesetek változatos okokból, az elindulás, jobbra tartási kötelezettség, elsőbbségadás szabályainak megsértése, a követési távolság be nem tartása és szabálytalan tolatás miatt következtek be. Egy esetben hajtó nélküli fogat rongált meg egy autót.

Vasárnap délelőtt 10 óra 25 perckor Tolnán a Babits utcában az Iskola utca irányából a Kápolna irányába közlekedett egy elszabadult fogat, hajtó nélkül. Az "vezető" nélküli kettesfogat egy, az úttest jobb szélén parkoló autó elejének ütközött. A lovak hajtója elmondta, a tanyáján gyakorlás céljából fogta be a lovakat, de azok megbokrosodtak, elindultak, nem tudta őket megállítani. Kollégáink a férfival szemben szondát alkalmaztak, mely pozitív értéket jelzett, azonban a körülményeket tekintve nem minősül járművezetőnek. A balesetet okozó lovak gazdáját helyszíni bírsággal sújtották.

A hétvége sem múlt el ittas vezető elfogása nélkül. Pénteken és vasárnap Tamásiban éltek a kollégák büntető feljelentéssel egy 72 éves helyi, illetve egy 27 éves regölyi sofőrrel szemben. Vasárnap további két férfi ellen szabtak ki közigazgatási bírságot ittasság miatt, Szekszárdon és Nagydorogon is egy-egy helyi lakos akadt fenn az ellenőrzésen.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.