Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Február 21. 11:04, csütörtök | Helyi

Tamási Járási Hivatal - A hivatal vezetője Pogra Ferenc lett

Tamási Járási Hivatal - A hivatal vezetője Pogra Ferenc lett

A Tamási Járási Hivatal vezetőjét, Porga Ferencet, Tamási Város Önkormányzati képviselő-testületének januári ülésén mutatta be Tóth Ferenc, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

- Mint azt bizonyára tudják, az év elejétől megalakultak a járási hivatalok, így történt ez Tamásiban is – mondta Tóth Ferenc. - Nekem annyi a kötelező feladatom, hogy bemutassam Önöknek a Tamási Járási Hivatal vezetőjét, Porga Ferencet, akit a helyiek közül nyilván sokan ismernek. Ezen kívül szeretném megköszönni a polgármester úr és a képviselő-testület munkáját, amelynek köszönhetően határidőre, korrektül és problémamentesen tudtuk megalakítani a járási hivatalt Tamásiban.
- Sokan jól ismernek Tamásiban és környékén, hiszen ebben a városban nőttem fel, itt jártam iskolába – vette át a szót Porga Ferenc. 2006-tól 2012-ig Regöly Község polgármestereként dolgoztam. - Ez év január elsejétől Navracsics Tibor miniszter úr megbízásából a Tamási Járási Hivatalt vezetem majd. Az általam vezetett járásról fontos tudni, hogy ez a megye legnagyobb járása területileg és a települések számát tekintve is, hiszen 32 települést foglal magába. A törzshivatalunk, az okmányirodával együtt a tamási polgármesteri hivatal épületének földszintjén található. A szakigazgatási szervek közül a gyámhivatal, a földhivatal, a munkaügyi kirendeltség, illetve az állategészségügyi- és élelmiszerbiztonság hivatal tartozik a járási hivatalhoz. Ezek a hivatalok ugyanott működnek, ugyanolyan módon, mint az előző évben, illetve január elsejétől az okmányiroda, februártól pedig a szakigazgatási szervek is folyamatos ügyfélfogadást biztosítanak majd. Biztos vagyok benne, hogy a lakosság számára az átállás zökkenőmentes lesz, ők ebből nem éreznek majd semmit. Legfontosabb célunk az, hogy év végére megvalósuljon az egyablakos ügyintézés, és felálljanak a kormányablakok Tamásiban, illetve Simontornyán, hiszen utóbbi város is a Tamási Járáshoz tartozik. Bízom abban, hogy sikeres lesz az együttműködés a járási székhely vezetésével és a város képviselő-testületével egyaránt, ehhez kívánok mindenkinek jó munkát és sok sikert!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.