Városlista
2025. február 25, kedd - Géza

Hírek

2017. Július 31. 10:56, hétfő | Helyi

Sportegyesületek szakácsai közösen nyerték meg a főzőversenyt

Sportegyesületek szakácsai közösen nyerték meg a főzőversenyt

Gyönyörű időben, 24 nevező csapat részvételével zajlott le hétvégén a Tamási Bográcsmestere főzőverseny és civil nap.

A főzőversenyt a Tamási Szabadidő és Sport Egyesület, a Tamási Kosárlabda Sport Egyesület és a Tamási MBT Sport Club közösen nyerte meg, a Török Piroska, Nagy Andrea és Béndek Szilvia irányításával készült kakaspörkölt érdemelte ki a győzelmet. Második lett Horváth Gábor, aki babgulyást készített csülökkel, körömmel, a harmadik pedig a Szűcs Imre által főzött nyúlpörkölt. Mindegyik étel remekül sikerült, összeségében az ízesítése, beltartalmi értéke, sűrűsége mindháromnak tökéletesen megfelelt. A nyúl esetében az hívta fel a figyelmet önmagára, hogy nagyon egyszerűen készült, egyszerűen tálalt étel volt, erre szoktam mondani, hogy a kevés több, mint a sok. A babnál fontos, hogy minden egyformán képviselje magát, ne legyen túl erős, túl füstös, a bab és hús aránya kiegészítsék egymást. Nekem az a jó étel, amire azt mondom: ha elmennék egy étterembe, még fizetnék is érte. Ezek az ételek szoktak Tamásiban dobogós helyeken végezni - értékelte őket a zsűri elnöke, Kovács János, Venesz díjas mesterszakács.

Ezek érdekelhetnek még

2025. Február 21. 08:32, péntek | Helyi

A BestByte Dombóvár legújabb, heti ajánlata

Megéri betérni! - A jó ár neked is jár!

2025. Február 19. 10:04, szerda | Helyi

Óvodai beiratkozással kapcsolatos információk

Óvodával kapcsolatos fenntartói döntéshozatal (beiratkozás rendjének meghatározása) a 2025/2026. nevelési évre vonatkozóan Tamásiban.

2025. Február 13. 14:11, csütörtök | Helyi

A BestByte legújabb, heti ajánlata Dombóváron

Best Byte Dombóvár - A jó ár neked is jár!

2025. Február 10. 08:55, hétfő | Helyi

Nemzetközi fenntartható minősítést szerzett a DámPont Látogatóközpont

A DámPont Látogatóközpont megkapta a Good Travel Seal Platinum minősítést, amely a fenntarthatóságot szem előtt tartó turisztikai ágazat egyik legmagasabb elismerése.