Városlista
2024. október 22, kedd - Előd

Hírek

2024. Október 21. 15:17, hétfő | Helyi

November 3-ig tekinthető meg Erdélyi Sándor festőművész „Emóciók” című kiállítása

November 3-ig tekinthető meg Erdélyi Sándor festőművész „Emóciók” című kiállítása

Október 10-én megnyílt a Tamási Galériában Erdélyi Sándor festőművész „Emóciók” című kiállítása.

A megnyitón, a művész munkásságát Lönhárd Ferenc,a Bárka Művészeti Szalon elnöke méltatta, majd Nagy Patrik és Roczkó Zora gitárjátékát és énekét is élvezhette a közönség – számolt be róla közösségi oldalán a Tamási Művelődési Központ.

A kiállítás anyaga jól tükrözi a múltat és a jelent, megidézve a művész régebbi és újabb munkáit is. A hosszú évek alatt rengeteg természetábrázoló tanulmányt, rajzot, festményt is készített. Ezeken keresztül bontakozott ki egyénisége, jutott el a rá jellemző kifejezésmódig. A realisztikus ábrázolás mellett, az absztrakt is jelen van festészetében.

A színek és formák mellett mindig nagy hangsúlyt fektet a felületek kialakítása. Sokféle technikát ötvöz, egyszerre használ művészeti és ipari célra gyártott anyagokat, festékeket, hisz az anyagok sokrétű használatában óriási szabadság rejlik.

A kiállítás november 3-ig tekinthető meg a Tamási Galéria nyitva tartási idejében. (Keddtől péntekig 14-től 18 óráig, szombat-vasárnap 14-től 17 óráig. Hétfő szünnap. Csoportokat nyitva tartási időn túl, előzetes bejelentkezés alapján is fogadnak.Tel.: 74/471-105)

Fotók: Tamási Művelődési Központ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 17. 09:43, csütörtök | Helyi

Kábítószert termesztett egy simontornyai férfi

A tamási rendőrök a napokban egy Simontornyai háznál egy gyökeres cannabist és 458 gramm szárított növényi törmeléket foglaltak le.

2024. Október 14. 11:51, hétfő | Helyi

Tamásiban autó csapódott egy villanyoszlopnak, Nagykónyiban traktor gyulladt ki

Szombaton, az éjszakai órákban egy személyautó sodródott le az úttestről, majd csapódott egy villanyoszlopnak Tamásiban, a Szent Márton utcában.

2024. Október 09. 12:00, szerda | Helyi

Illés Eszter a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesülettől nyerte meg a lépcsőfutó versenyt

Október hatodikán, vasárnap az eddigi legerősebb csapattal vágtak neki Tolna vármegye tűzoltói a Flashover 24 elnevezésű lépcsőfutó versenynek.

2024. Október 09. 09:19, szerda | Helyi

Harmadik lett a Tamási Rendőrkapitányság csapata a III. Tóth Csaba Emléktornán

A Tamási Rendőrkapitányság fiatalon elhunyt alosztályvezetőjének tiszteletére harmadik alkalommal szerveztek kispályás focitornát.