Városlista
2024. június 3, hétfő - Klotild

Hírek

2022. Április 07. 07:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Napokba is telhet, amíg felszínre hozzák a jósvafői barlangban meghalt búvár holttestét

Napokba is telhet, amíg felszínre hozzák a jósvafői barlangban meghalt búvár holttestét

Napokba is telhet, amíg felszínre hozzák a jósvafői Kossuth-barlangban elhunyt búvár holttestét - közölte a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, hogy kedden befejeződött az első szakasza az általuk vezetett, több napja tartó kutatásnak, amelynek célja a balesetet szenvedett búvár megtalálása volt.

A bonyolult és összetett művelet következő fázisában az együttműködésben érintettek már annak a részleteit tervezik, hogyan hozzák felszínre a búvár holttestét.

Az előkészítő-tervező szakasz után a merülések csütörtökön várhatóan megkezdődnek, ez a fázis azonban a rendkívüli körülmények miatt valószínűleg hosszú időt, esetleg több napot vesz majd igénybe - közölték.

A TEK szakemberei továbbra is a helyszínen vannak, és másokkal együtt azon dolgoznak, hogy a lehető leggyorsabban és legbiztonságosabban felszínre hozzák a búvár holttestét - olvasható a közleményben.

Mede Márton tűzoltó főtörzsőrmester, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatának tagja vasárnap szabadidejében hajtott végre tervezett feltáró merülést, amely után eltűnt. A TEK kedden azt közölte az MTI-vel, hogy a barlangi búvár, akit baleset ért, elhunyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 03. 10:36, hétfő | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb Leopard harckocsikkal erősödik a Magyar Honvédség

Újabb két Leopard 2A7HU típusú harckocsi, illetve vezetői oktatójármű érkezett a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz a napokban

2024. Június 03. 10:33, hétfő | Belföld

Lassú növekedést jelez a májusi beszerzésimenedzser-index

A beszerzésimenedzser-index (BMI) szezonálisan kiigazított májusi értéke: 51,8. Májusban a válaszadók az előző hónaphoz képest lassú bővülésről számoltak be.

2024. Június 03. 10:32, hétfő | Belföld

Nagy a torlódás az M1-esen Győrnél

Nagy a torlódás az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Győr térségében terelés bontása miatt - közölte az Útinform hétfő délelőtt a honlapján.

2024. Június 03. 06:00, hétfő | Belföld

A hét elején még sokfelé várható eső, majd naposra és szárazra fordul az időjárás

A hét első napjaiban még többfelé kell záporra, zivatarra és akár jelentős mennyiségű esőre számítani, de szerdától szárazabbra és melegebbre fordul az időjárás, és 30 Celsius-fok fölé emelkedik a csúcshőmérséklet