Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Január 31. 11:17, szerda | Helyi

Menő telefont és 150 ezret ígértek

Menő telefont és 150 ezret ígértek

A Tamási Rendőrkapitányságon befejezték a nyomozást O. Imre és társainak ügyében, akik „banki ügyintézőként” csalták ki áldozataik banki adatait.

Még 2021 júliusában tett feljelentést a Tamási Rendőrkapitányságon egy ozorai férfi, mert egy csalárd telefonhívást követően észlelte, hogy a számlájáról eltűnt 35 ezer forintja. Még aznap Szekszárdon is felvettek a rendőrség munkatársai egy panaszt. Egy tolnai férfi a beígért nyeremény fejében közel 30 ezer forintot utalt el a megadott címre, de a drága telefont nem kapta meg és a beígért 150 ezer forint sem érkezett meg a számlájára. A tamási nyomozók kiderítették, hogy az akkor még ismeretlen „ügyintézők” az ország több településén élő sértettektől nyeremény ígéretével csaltak ki banki adatokat, majd a számláikról kisebb-nagyobb összegeket utaltak el strómanjaik részére. Azok aztán felvették a beérkező összegeket, majd egy „szállítónak” adták át. Akadt, aki szívességi alapon segített, mások részesedést kaptak. A legnagyobb fogás egy debreceni férfi volt, két számlájáról összesen 32 millió forintot zsákmányoltak a csalók. Az ügyleteket egy somogyi férfi irányította telefonon, társai Vas vármegyében élnek. Volt egy nő, aki a használható számlaszámok megszerzésében segített, majd a leemelt összegeket is ő gyűjtötte be. Az egyik férfi testvére átvette az így megszerzett pénzt és elutalta a „bankosoknak”. A meggyanúsított társaság tagjai ellen jelenleg is több megyében van folyamatban eljárás csalás és pénzmosás bűncselekmények miatt. A rendőrök az ügy vizsgálatát a napokban befejezték és az ügyészségnek vádemelési javaslattal küldték meg. Az online térben elkövetett csalások megelőzésével kapcsolatban további hasznos információkat, aktualitásokat, tanácsokat a KiberPajzs oldalán talál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.