Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 02. 09:53, szombat | Helyi
Forrás: Tamási Walford Alapítványi Óvoda

Kölyökkoncert a Waldorf ovisainak

Kölyökkoncert a Waldorf ovisainak

Dezső Judit, a „Zenebölcsis Judit néni” gyerekekre adaptált komolyzenei koncertet tartott a Tamási Waldorf Alapítványi Óvoda jelenlegi és volt ovisainak, testvéreknek, szülőknek.

A koncertet természetesen szöveggel kísérte. Ezek részben ismertetések voltak a gyerekek nyelvén, részben hangulati beavatások, melyek felfokozzák az utána következő mű hatását. Ma már ritkák, sőt nincsenek otthoni együtt zenélések, a gyerekek ki vannak zárva a hangversenytermekből. Pedig ha elég korán kapnak élő, klasszikus zenét a gépi konzerv zene helyett, jobb eséllyel lesz belőlük felnőtt zenehallgató, kiegyensúlyozott, boldog ember.
A koncert 30 perces volt: a gyerekek és szülők zongora előadást hallgathattak meg több komolyzenei klasszikus zeneszerző művével, kis ismertetéssel, majd zárásként gitárral kísért közös éneklésre volt lehetőség.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.