Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2024. Február 08. 13:38, csütörtök | Helyi

Kitüntetést vehetett át Molnár Zoltán

Kitüntetést vehetett át Molnár Zoltán

Az MME Dombóvári Csoportjának három tagja is elismerést vehetett át az egyesület fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Fennállása ötvenedik évfordulóját ünnepli idén Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), amely a kerek évforduló alkalmából díjazta kiválóságait, köztük a Dombóvári Csoport három tagját. Több évtizedes madárvédelmi munkájuk elismeréseként Schmidt Egon Emlékérmet vehetett át Molnár Zoltán elnök, Orbán Zoltán alelnök és Nagy Sándor alapító-titkár. Utóbbi szakember a rangos Keve András-díjat is átvehette, amely azoknak adományozható, akik az egyesület alapításától kezdve, vagy több évtizeden keresztül kitűnő tevékenységet folytattak a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület működése és szervezése terén.
Molnár Zoltán 1982 óta MME tag, 1988 óta a Dombóvári Csoport elnöke. A Pacsmagi Erdei Iskola létrehozásáért és annak működtetéséért Pro Natura díjat kapott. Meghatározó szerepe volt a terület gazdag madárvilágának feltárásában. Munkájának köszönhető, hogy védett természetvédelmi terület, majd világvédett ramsari vizes élőhely lett a tórendszer. Az ifjúság környezeti nevelése, szemléletformálása, az MME munkájának népszerűsítése érdekében kiemelkedő munkát végez Tamási körzetében.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.