Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2013. Március 09. 16:21, szombat | Helyi
Forrás: SZLTISZK Vályi Tagintézmény

Ismét felkutatták a kincsesládát

Ismét felkutatták a kincsesládát

A Kalandőrület nevű 24 órás vetélkedőt kilencedik alkalommal rendezték meg.

A Vályi Péter Szakképző Iskola 2005 februárjában, az iskola fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervezte meg először a különleges, internetes kapcsolaton keresztül zajló 24 órás vetélkedőt. A nagy sikerre való tekintettel a játékot azóta is minden évben megrendezik.
Idén minden eddiginél több, összesen 25 csapat jelentkezett, a tamási játékosok mellett többek között Dombóvárról, Sásdról, Paksról, Pécsről, Szekszárdról és Siklósról is érkeztek nevezések. A játék 2013. március 7-én 12 órakor kezdődött és március 8-án 12 órakor ért véget, tehát 24 óra non-stop szórakozás, kaland várt mindazokra, akik kíváncsiak voltak rá, hogy mekkora nyereményt rejt 2013-ban a kincsesláda.
Az idén a „Szevönti és Éjti” páros rabolta el a ládát. A nevük talán elárulja, hogy a verseny témája ezúttal a retro volt: a versenyzők a 70-es 80-as évekbe kalandozhattak vissza, és néhol betekintettek a 90-es évekbe is. A mulatságos, ám a megvalósítás során néha komoly nehézségekbe ütköző feladatokkal nem volt egyszerű dolguk a csapatoknak: térképet készítettek ziziből, újraszinkronizálták a Szomszédok című tele regény egyik részletét, felkutatták a településük talán utolsó Wartburg autóját, beöltöztek Süsünek, és írtak levelet régi írógéppel, indigó használatával is.
A 24. óra végén a kincsesládára a pécsi Simonyi Károly Szakközép és Szakiskola csapata, a Conqiustadorok találtak rá. Néhány perccel késtek csak el a bonyhádi Nyan Cat, és a tamási AKH csapatának tagjai. A kincsesláda a csapatok nevezési díjainak összegét tartalmazza, melyért idén – az átlagon felüli jelentkezéseknek köszönhetően – igazán érdemes volt megküzdeni!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.