Hírek
2019. Május 20. 11:28, hétfő | Helyi
Hazai ízeket varázsoltak a zsűri asztalára
Az Agrármarketing Centrum által szervezett „Hazai ízek, hazai asztalokon” című vetélkedőn idén a Szekszárdi SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumának csapata is indult.
A versenyen ez alkalommal is a nappali tagozatos, szakképzési centrumokban, iskola rendszerű képzésekben résztvevő tanulók mérték össze tudásukat.
Az összesen három fős - két szakácstanulóból és egy felkészítő szakoktatóból álló - csapatoknak kimagasló minőségű, hazai alapanyagokból, ez alkalommal sertéscombból kellett olyan ételt készíteniük a versengés során, amely nem csupán otthon, vagy a közétkeztetésben, hanem az éttermek kínálatában is megállná a helyét. Különböző nyersanyagok felhasználásával kellett elkészíteniük a hat adag ételt - egyet a display állványra, ötöt pedig a zsűrinek -, szerepet kaphatott a laskagomba, az édesburgonya, a napraforgóméz, a Tokaji Furmint és a vaj is. Az elődöntőben 13 csapat mérte össze tudását Budapesten. A két napos, négyfordulós csapatversenyekből került ki a döntőbe jutott négy csapat, köztük a vályis gárda is. A végső megmérettetést élő adásban követhették végig az Agrármarketing Centrum közösségi oldalán az érdeklődők. A Vályit Kecskés Ádám Dávid és Soós Flóra 11. D osztályos szakács tanulók képviselték, a felkészítő tanáruk és kísérőjük Jakab Jánosné volt. A csapat sertéstekercset készített zöldségágyon sütve, szalonnás-laskagombás gerslivel, édesburgonyapéppel, napraforgómézes céklaszalmával, fehérboros-medvehagymás pecsenyelével. A zsűri elnöke Zsolnay Gábor mesterszakács volt, a bírálásban részt vett Böröcz Zsófia gasztromentor, Petrás Krisztina, az Agrármarketing Centrum marketing és kommunikációs irodavezetője, valamint Babati István, a Vágóállat és Hús Terméktanács elnöke is. A vályisok - a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum Báthory István Szakgimnázium és Szakközépiskola csapata mögött – a második helyezést szerezték meg. Giczi Gergely, a versenyt szervező Agrármarketing Centrum ügyvezető-helyettese az esemény kapcsán azt mondta: a fiatal szakácsok számára is fontos, hogy már ifjúkorukban megmérettethessék magukat, mert a versenyeken szerzett tapasztalatok hozzájárulnak szakértelmük, egyéniségük, egyediségük kifejlődéséhez, ami a magyar gasztronómia értékmegőrzését és jövőbeli eredményességét is szolgálja. A döntőben vívott csatát nyomon követő zsűritagok az eseményt követően azt is kiemelték, hogy az ételek minősége, az elkészítés során tanúsított munkavégzés, fegyelmezettség és az az összetartó csapatmunka is elismerést érdemelt, amiről a csapattagok tanúbizonyságot tettek a versenyen.
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 04. 14:30, csütörtök | Helyi
Karácsonyi varázslat a dombóvári BestByte-ban – készülj a meglepikre!
Tedd felejthetetlenné az idei karácsonyt – brutális BestByte akciók indulnak Dombóváron december 5-től!
2025. December 03. 08:00, szerda | Helyi
Tervezett áramszünet lesz Tamási egyes részein
Hálózati karbantartás miatt 2025.12.11-én 8-16 óráig az alábbi helyeken fordulhat elő áramszünet Tamásiban
2025. November 24. 09:40, hétfő | Helyi
Tamási Város Jegyzője Deák Ferenc-díjban részesült
Gulyásné dr. Könye Katalin, Tamási város jegyzője a jogászi hivatás példaszerű és elhivatott gyakorlásának elismeréseként a Deák Ferenc-díj kitüntető jelvényt és plakettet vehette át.
2025. November 21. 08:00, péntek | Helyi
A rendőrök képezték a helyi polgárőröket Tamásiban
A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság képzést szervezett a Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége (TVPSZSZ) felkérése alapján a vármegyében dolgozó polgárőröknek.

