Hírek
2017. Október 11. 10:15, szerda | Helyi
Gyulaj Hütte: egy főzőcsapat menedéke

A Soponyán megrendezett XI. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. főzőgárdája Gyulaj Hütte csapatnévén indult.
A főzőverseny sajátossága, hogy „zsákbamacska” jelleggel kapott vadhúsból kell főzni, azaz a csapatok a helyszínen tudják meg egy meglepetés csomag átvétele után, hogy milyen vadhúsból kell elkészíteniük egy bográcsos egytálételt. A sorsolást követően a Gyulaj Hütte csapata szarvashúsból főzött ízletes vargányás vadpörköltet, melyhez kapros nokedlit tálaltak. A „szabadon választott” vadétel kategóriában zöldségágyon párolt, aszalt szilvás szósszal körített, tűzdelt vaddisznógerincet készítettek és kínáltak. A vadételek kategóriánként történő zsűrizése mellett a csapatok tálalási megjelenését és az esztétikai összhatását is díjazták az ún. „Gasztordizájn Különdíjjal”, ahhoz pedig komoly előkészületekre volt szükség, hogy egy igazi alpesi Jagdhütte hangulat alakuljon ki a feltálalt ételek köré, mindezt verseny körülmények között, szintidőre. Nagy örömünkre a különdíjat a „Gyulaj Hütte” tagjai vehették át – tudtuk meg Szabó Stefániától, a Gyulaj Zrt. turisztikai szervezőjétől.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Február 21. 08:32, péntek | Helyi
A BestByte Dombóvár legújabb, heti ajánlata
Megéri betérni! - A jó ár neked is jár!
2025. Február 19. 10:04, szerda | Helyi
Óvodai beiratkozással kapcsolatos információk
Óvodával kapcsolatos fenntartói döntéshozatal (beiratkozás rendjének meghatározása) a 2025/2026. nevelési évre vonatkozóan Tamásiban.
2025. Február 13. 14:11, csütörtök | Helyi
A BestByte legújabb, heti ajánlata Dombóváron
Best Byte Dombóvár - A jó ár neked is jár!
2025. Február 10. 08:55, hétfő | Helyi
Nemzetközi fenntartható minősítést szerzett a DámPont Látogatóközpont
A DámPont Látogatóközpont megkapta a Good Travel Seal Platinum minősítést, amely a fenntarthatóságot szem előtt tartó turisztikai ágazat egyik legmagasabb elismerése.