Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2024. Augusztus 28. 09:48, szerda | PR
Forrás: (x) - Kép forrása: Freepik.com

Az építőipar fejlődése és technológiai újítások a 21. században

Az építőipar fejlődése és technológiai újítások a 21. században

Róma, Gízai piramisok, Burj Khalifa – régi és modern épületek, de egy valami közös bennük: igazi csodák, amiket emberek alkottak.

Az építőipar világa alighanem az egyik legizgalmasabb az összes közül, de az biztos, hogy a végeredmény látványát és hasznosságát tekintve is az élmezőnyben jár.Ma már persze kicsit másképp zajlanak a dolgok, világunk azonban napról napra épül és szépül. Már persze akkor, ha van elég szakember és munkás, aki tesz is ezért!

Hosszú idők nyújtanak jó lehetőségeket az építőipari munkák és szakmák, és ez a jövőben sem igen fog változni

Nem kell Szaúd-Arábiába menni vagy Amerikába, hiszen szerte a világon, és Európában is igazi építészeti csodákat találhatunk. Persze vannak épületek, amiknek nem a fényűzés a célja, hanem otthont ad az embereknek, irodát a munkáltatóknak, és így tovább. Hazánkban például a vidéki régiókban is nagy az építkezési kedv, így a történelmi Eger városában is sok új munkahely születik az építőmunkások, tervezők számára.

Az aktuális egri munkalehetőségek fellelhetőek a link alatt, de egyéb kategóriákra is szűrhetünk az EgerAllas.hu oldalán. Így akár szó szerint 1-2 kattintással, gyorsan és egyszerűen jelentkezhetünk a helyi állásokra, hogy ne maradjunk le a legjobb lehetőségekről.

Az új évezred építkezéseinek legfontosabb szempontjai és újításai

Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak az újítások, modern és innovatív megoldások is. A fenntarthatóság, az energiahatékonyság mind-mind olyan szempontok, amelyek ma már szinte elengedhetetlenek az új épületek megtervezése során. Ez a fajta “zöld” építészet pedig elősegíti, hogy az épületek kevesebb energiát használjanak fel, és egy élhetőbb jövő felé vezessenek el minket. A BIM (Building Information Modeling) eljárás például a részletes, háromdimenziós modellek létrehozását is lehetővé tette, a digitalizált megoldások, a számítógépes számítások pedig további új lehetőségeket szülnek.

Új technológiák, gépek és mesterséges intelligencia az építkezéseken

Számítógépek, drónok, 3D nyomtatás, mesterséges intelligencia – szinte csak kapkodjuk a fejünket, pedig még csak az ipar 4.0 legelején járunk. Hatalmas mennyiségű adatot tudunk már felmérni és elemezni, nem beszélve a felgyorsított munkatempóról és lehetőségekről. Optimalizáljuk az anyagfelhaszálást, mégis csökken az építkezések ideje és a vele járó költségek. Ez pedig olyan mértékben gyorsítja és teszi hatékonyabbá az ágazatot, hogy a következő generációk már talán nem is hisznek majd a szemüknek, hogy nézett ki “akkor és most” a világ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 13. 10:48, péntek | PR

K&H: hány forint kellene a kényelmes élethez a magyar nyugdíjasoknak?

jelentősen nőtt az “elvárt” összeg

2024. Szeptember 02. 12:47, hétfő | PR

Állami gondoskodásban élők életkezdési esélyeit növeli a K&H

Bán Hajnalka, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa adománygyűjtési vezetője és Suba Levente, a K&H fenntarthatósági vezetője Fotó: K&H/Fotó Művek

2024. Augusztus 28. 09:47, szerda | PR

Mezőgazdasági szakmák és munkaterületek a 21. század modern és innovatív környezetében

A mezőgazdaság ágazata hosszú idők óta az emberiség egyik legfontosabb területe, a modernizáció és a technológiai fejlődés azonban e téren is jelentősen változásokat hoz.

2024. Augusztus 24. 08:29, szombat | PR

Vízművek területeit gondozzák

Meghívásos közbeszerzésen nyerte el a Borsod megyei Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. telephelyeinek fűkaszálási munkálatait a Jánosik és Társai Kft.