Hírek
2016. Január 14. 08:49, csütörtök | Helyi
A csokoládékészítés rejtelmei

Kézműves csokoládé bemutatót szerveztek a Vályi Péter Szakképző Iskola másodéves pincér és szakács tanulóinak. A diákok nagy örömmel vetették bele magukat a csokigyártásba
Rendhagyó órán vehettek részt a 10.C és a 10.D osztály tanulói január 8-án: a csokoládé készítés rejtelmeibe tekinthettek be. Az iskola vendége volt Sárközi Eszter, a Levande Design Chocolate alapítója. A mintegy három óra leforgása alatt a diákok megtudhatták, mit jelent a csoki temperálás, hogyan készíthetnek akár otthon is bonbont, és nagy örömükre ki is próbálhatták a készítés folyamatát. Tej- és fehér csokoládéból nyalókákat gyártottak, melyeket aztán színes cukrokkal díszítettek, és bonbon is készült, ezeket kétfajta trüffellel töltötték meg.
– Nagyon meglepett, milyen érdeklődőek, nyitottak, kreatívak voltak a tanulók. Szépen, önállóan dolgoztak, nem féltek kérdezni, élvezték az alkotást. Remélem, sikerült hasznos tudást átadnom nekik és később is emlékezni fognak erre az élményre – mondta Eszter.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Február 21. 08:32, péntek | Helyi
A BestByte Dombóvár legújabb, heti ajánlata
Megéri betérni! - A jó ár neked is jár!
2025. Február 19. 10:04, szerda | Helyi
Óvodai beiratkozással kapcsolatos információk
Óvodával kapcsolatos fenntartói döntéshozatal (beiratkozás rendjének meghatározása) a 2025/2026. nevelési évre vonatkozóan Tamásiban.
2025. Február 13. 14:11, csütörtök | Helyi
A BestByte legújabb, heti ajánlata Dombóváron
Best Byte Dombóvár - A jó ár neked is jár!
2025. Február 10. 08:55, hétfő | Helyi
Nemzetközi fenntartható minősítést szerzett a DámPont Látogatóközpont
A DámPont Látogatóközpont megkapta a Good Travel Seal Platinum minősítést, amely a fenntarthatóságot szem előtt tartó turisztikai ágazat egyik legmagasabb elismerése.