Hírek
2018. Október 10. 10:37, szerda | Helyi
A 12. Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztiválon jártak a Gyulaj Zrt. munkatársai
Az állami erdőgazdaság, a VADEX Mezőföldi Zrt. által rendezték meg immár 12. alkalommal a Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivált Soponyán.
A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. Vendéglátási ágazata is képviseltette magát egy főzőcsapattal, a „Gyulaji Főzőmesterek” névvel.
A Gyulaj Zrt. csapatát nem volt könnyű a vadászidény kezdetén, és a sűrű vadászvendég forgalom idején - a szarvasbőgés időszakában - összeállítani. A Zsoldos Lajos vendéglátási ágazatvezető által kijelölt csapat tagjai: Horváth Lajos óbiródi főszakács vezetésével, Balogh Jánosné, Tothi Ildikó és Banász Zoltánné voltak.
A vadgasztronómiai fesztivál szervezőinek egyik fő célja a kiváló magyar és rendkívül egészséges, ízletes biotermék, a vadhús népszerűsítése Magyarországon, mindezt nemzetközi kitekintéssel. Európában elismert és rendkívül keresett vadhús termékeket állít elő és exportál a két 100%-ban állami tulajdonú vadfeldolgozó, a VADEX Zrt. Soponyai Vadfeldolgozó Üzeme, és az Öreglaki Vadfeldolgozó Kft., utóbbiban a Gyulaj Zrt. is résztulajdonos. Fontos a rendezőknek, hogy a vadgasztronómia mellett az ősi emberi tevékenységet, a vadászatot, annak ágait és az ahhoz szorosan kapcsolódó vadászati kultúrát is megismertessék a résztvevőkkel. A már hagyománnyá vált soponyai nemzetközi vadgasztronómiai versenyen 55 csapat mérette meg főzőtudományát, cégek, kiváló vadászházi, sok esetben profi séfek vezetésével. A csapatoknak kora reggel kellett eldönteniük, hogy mit főzzenek, hiszen közvetlenül a verseny előtti sorsolás során szembesültek azzal, hogy melyik vad húsa lesz az alapanyaguk. A Gyulaj Zrt. csapata Gyulaj vadragut készített szalvéta gombóccal, valamint áfonyás vadragut, melyhez szintén szalvéta gombócot kínáltak. Míg a csapatok főztek, addig a hatalmas látogatói létszámban érkezőket a színpadokon, kiállító helyeken remek programokkal, műsorokkal, bemutatókkal várták. A fesztivál a szokásosnál is nagyobb mértékben családcentrikus, így a kilátogató családoknak, kicsiknek és nagyoknak be tudták mutatni a gasztronómiának ezt az oldalát. Csodás illatok szálltak a levegőben, a kilátogatókat oda is csalták a főzősátrakhoz, pavilonokhoz, ahol magyar vadból készült finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattak.
Ezek érdekelhetnek még
2024. November 18. 14:36, hétfő | Helyi
A Coop ismét az állami gondoskodásban nevelkedő gyermekeket segíti
Közel 8 tonnányi sajátmárkás élelmiszer adomány érkezett Tolna vármegyébe.
2024. November 18. 09:47, hétfő | Helyi
Karácsonyi rajzpályázatot hirdet a Tamási Művelődési Központ
A Tamási Művelődési Központ rajzpályázatot hirdet óvodás és iskolás gyermekek részére, „A karácsony akkor szép, hogyha fehér hóba lép” címmel.
2024. November 13. 10:09, szerda | Helyi
Emléknapokat szerveznek Gyugyi László műgyűjtő tiszteletére Pécsen
Gyugyi László 1933-ban Tamásiban született, a pécsi Zsolnay-gyárban készített porcelánritkaságokat csaknem fél évszázadon át szenvedélyesen gyűjtötte.
2024. November 11. 09:11, hétfő | Helyi
8 db textilgyűjtő konténer került telepítésre Tamásiban
Tamási is csatlakozott a MOHU országos textilgyűjtő-konténer telepítési programjához.