Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Október 23. 13:49, szerda | Helyi

Tamási Város Érdemes Pedagógusa lett Henkei Sándorné

Tamási Város Érdemes Pedagógusa lett Henkei Sándorné

Generációkat tanított német nyelvre, kultúrára, ennek érdekében a tanórákon túl számos színházlátogatást is szervezett.

Henkei Sándorné érettségi után fiatalkori tervét valósította meg, tanítóképzőt végzett, majd munkába állása óta, azaz 40 éve egyengeti tanítványai útját. Ez alatt a négy évtized alatt folyamatosan képezte magát, nemzetiségi tanító majd középiskolai német tanári végzettséget szerzett az ének szak mellé. A tanítással párhuzamosan szerepet vállalt a német nemzetiségi közösség életében, elszántan őrzi és örökíti a következő nemzedékeknek szülőfaluja, Pári kulturális és nyelvi értékeit, hagyományait. Gyermek tánccsoportot vezetett, népdalkórust alapított, néprajzi és népköltészeti anyagot gyűjtött, hosszú évekig a Tamási Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetőjeként is tevékenykedett. Sokoldalúságát, lendületességét, fáradhatatlanságát mutatja az Omas Welt című, hagyományos sváb ételeket összegyűjtő szakácskönyv is, melynek szerzője. Generációkat tanított német nyelvre, kultúrára, ennek érdekében, a tanórákon túl számos színházlátogatást szervezett. Hosszú évek óta szervezi eredményesen azt a wurzeni cserekapcsolatot, melynek révén sok gyerek kapott lehetőséget arra, hogy Németországban, autentikus környezetben gyakorolja a nyelvet, ismerkedjen a helyi életmóddal, szokásokkal, szerezzen barátokat.
Bizonyosan sokáig élvezhetik még a fiatalok és a helyi sváb közösség Henkei Sándorné aktivitását, lendületét, szervezőkészségét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!