Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 09. 14:05, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Nézőcsalogató futballt ígér Ato, Fomumbod és Haruna

Nézőcsalogató futballt ígér Ato, Fomumbod és Haruna

Gambiai, ghánai és kameruni légióssal erősített a megyei I. osztályú focibajnokságra a Tamási 2009 FC.

Samuel Ellis Ato, Jammeh Haruna és Eugene Fomumbod neve nem cseng rosszul, aki kicsit is jártas a futballban, az tudja, hogy valamennyien megfordultak korábban az NB I-ben. A Tolnai Népújságnak a péntek esti edzés előtt azt mondták, ezért jöttek Tamásiba, mert bajnoki címet szeretnének nyerni, s vissza akarják juttatni a csapatot oda, ahová való: a csúcsra!

Horváth Lajos jó pár somogyi csapatnál megfordult, dolgozott a Kaposvári Rákóczinál, a Kaposvölgye Nagyberki együttesénél. Legutóbb Toponáron volt edző – onnan érkezett a három afrikai sráccal egyetemben.

„Vérprofik!” – mondta róluk a szakember, amikor azt kérdezték tőle, hogy miért kötődik ennyire az afrikaiakhoz.

„Még az ismerkedés napjait éljük, próbáljuk megszokni egymást. Az a célunk, hogy meghatározó csapata legyünk az élvonalnak” – szögezte le a szakember. „A felkészülési mérkőzéseken már láttam szép dolgokat a srácoktól, de az igazi erőfelmérő majd a bajnokságban következik” – mondta a tréner, aki most szombaton a Majosi SE elleni bajnokin vezeti először csatába új csapatát.

„Ennyire nincs meleg nálunk Ghánában, ott általában harmincöt fok a jellemző” – törölte meg homlokát Samuel Ellis Ato, akiről annyit érdemes tudni, hogy hazája U21-es válogatottjában olyan társakkal játszott együtt, mint a Juventussal a Real Madrid ellen Bajnokok Ligája-döntőt vívó Kwadwo Asamoah, vagy az olasz ligából ismert Agyemand Badu.

„A mester hozott bennünket Tamásiba, egyelőre tetszik, amit itt látunk. Kedves kisváros, az emberek már megismernek bennünket, amikor kimegyünk az utcára. Szeretnénk örömet okozni nekik, az a célunk, hogy jó futballt játsszunk, és újra kicsalogassuk a lelátóra a szurkolókat. Hallottam, hogy korábban nagyon jó csapata volt Tamásinak. Ha vissza tudjuk csempészni a régi szép idők hangulatát, és ha néhány fiatal nekünk köszönhetően kedvet kap a futballhoz, már megérte idejönni” – mondta Ato, aki a Kaposvári Rákóczi mellett megfordult a Pécsi MFC és a Dunaújváros csapatában is.

Eugene Fomumbod görögországi kitérővel érkezett Magyarországra, mégpedig a Tatabányáról ismertté vált, később a Debreceni VSC-ben is megfordult Dorge Rostand Kouemahával együtt.

„Sajnos a lábam nem volt az igazi, egy komoly sérülés és egy műtét is belejátszott abba, hogy nem tudtam folytatni magasabb szinten” – vette át a szót a kameruni Fomumbod, aki a BFC Siófok és a Győri ETO együttesében töltötte el a legtöbb időt a magyar élvonalban, sőt utóbbival bajnoki bronzéremnek is örülhetett.

Ha egészséges, hatalmas erősítést jelent majd a Tamásinak, nehéz lesz tőle elvenni a középpályán a labdát.

„Szeretném bizonyítani, hogy 32 évesen is képes vagyok jó futballra – folytatta. –Érmet akarok nyerni, ha nem jön össze elsőre, akkor a következő szezonban. Hosszabb távon is el tudom magam képzelni itt Tamásiban. A körülmények jók, a pálya is remek, remélem az eredmények sem maradnak el és akkor minden rendben lesz” – fejezte be.

Amíg Ato és Fomumbod a középpályán adhat stabilitást, addig Jammeh Haruna a gólokért felelhet. Az előző idényben 22 meccsen 40-szer talált be a Somogy megyei Balatoni Vasas és a Toponár színeiben.

„Hogy meglesz-e a negyven gólom az új idényben?” – kérdezett vissza Haruna, majd mosolyogva annyit mondott: „Talán az ötven is…”

Nem kell szerénykednie, a Kaposvári Rákócziban volt olyan szezonja, amikor minden tétmeccset figyelembe véve 12 gólt szerzett.

„A Lajos miatt jöttem, vele nagyon szeretek dolgozni” – mondta edzőjéről a gambiai felnőtt válogatottban két meccset játszó Haruna. „Elsőre azt mondhatom, hogy jó csapatba kerültem, amely szerintem odaérhet az első öt hely valamelyikére a bajnokságban. Rajtam mindenesetre nem múlik majd” – tette hozzá a feleségét Iregszemcsén megtaláló, jelenleg Kaposváron élő 26 éves támadó.

Kovács Péter éveken át alapembernek számított Tamásiban, az utóbbi időben azonban sérülése miatt kevesebbet tudott játszani. Neki is nagy kihívás lesz együtt futballozni az afrikaiakkal.

„Nagyon várom már a szezonrajtot” – mondja nevetve a középpályás, mi meg azt nyugtázzuk mielőtt elköszönünk, hogy Tamásiban mostanság csupa mosoly az élet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!