Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Október 19. 08:40, csütörtök | Helyi
Forrás: TMKI

Két utca lakóit kellett kimenekíteni – gyakorlatot tartottak Pincehelyen

Két utca lakóit kellett kimenekíteni – gyakorlatot tartottak Pincehelyen

Tolna megyében négy felső küszöbértékű üzem található, ezek közül az egyik Pincehelyen. A település külső, valamint az üzem belső védelmi tervének gyakorlatát október 17-én tartották.

A felső küszöbértékű üzemekkel rendelkező települések önkormányzatai külső védelmi terv készítésére kötelezettek. Ezt háromévente teljes körűen, évente részlegesen gyakorolják a szakemberek az esetleges vészhelyzetek könnyebb felszámolása érdekében. Tolna megyében négy felső küszöbértékű üzem található, ezek közül az egyik Pincehelyen. A település külső, valamint az üzem belső védelmi tervének gyakorlatát október 17-én tartották. A gyakorlaton a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a mentők, a népegészségügyi és szakigazgatási szerv, valamint Pincehely önkormányzatának irányító törzse is részt vett. A feltételezés szerin a tárolóüzem területén a tankautó visszafejtőjében a szállítást végzők megkezdték a mintegy két tonna propán-bután gázkeverék visszafejtését. A lefejtés során a tankautó tömlője kiszakadt, melynek következtében a környezetbe éghető gáz áramlott. A kezelő az előírásoknak megfelelően megkísérelte lezárni a tartály szelepét, de az meghiúsult, ráadásul közben kollegája rosszul lett. A káresemény helyszínére a tamási önkormányzati, valamint a sárbogárdi és dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak. A sérültet az elsőként kiérkező tamási önkormányzati tűzoltók mentették ki és átadták a mentősöknek. Közben a dombóvári egység az üzem erre kijelölt személyzetétől átvette a tartálykocsi hűtését. A gyakorlatban a katasztrófavédelmi mobil labor személyzete is részt vett, a lakosságvédelmi intézkedések kidolgozásához – a közeli utcák lakóinak kimenekítéséhez - ők szolgáltatták a valós idejű meteorológiai adatokat, a szélirányt és szélsebességet, amik nélkülözhetetlenek a megfelelő intézkedések meghozatalához. A gyakorlat célja a résztvevők felkészültségének, az intézkedések meghozatalának, az irányítókészségnek, a szakmai feladatok végrehajtásának ellenőrzése volt. Fekete Gábor, Pincehely polgármestere, valamint Dr. Balázs Gábor tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató a külső védelmi terv gyakorlatot megfeleltre értékelte, csakúgy, mint Szabó Jenő tű. ezredes, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a belső védelmi terv végrehajtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.