Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Május 24. 12:53, péntek | Helyi
Forrás: fotó: boon.hu

Ismét megnyílnak a tűzoltólaktanyák kapui szombaton

Ismét megnyílnak a tűzoltólaktanyák kapui szombaton

A hónap utolsó szombatján, május 25-én immár hatodik alkalommal nyílnak meg a tűzoltólaktanyák kapui szerte az országban, így Tolna megyében is.

Gyermeknap alkalmából a katasztrófavédelem 10:00 és 16:00 óra között vár minden érdeklődő családot, csoportot, hogy testközelből is megismerhessék a szolgálatot adó tűzoltók hétköznapjait, bejárhassák a laktanyákat, felülhessenek a járművekre és kipróbálhassák a leglátványosabb tűzoltóeszközöket. A laktanyákon kívül természetesen számos egyéb rendezvényen találkozhatnak a tűzoltókkal a gyermeknapi programokra kilátogatók. A katasztrófavédelem 2014 óta minden évben megtartja a Nyitott szertárkapuk elnevezésű rendezvényét. Az ország csaknem négyszáz tűzoltólaktanyája, vagyis az összes hivatásos tűzoltóság, katasztrófavédelmi őrs, önkormányzati tűzoltó-parancsnokság, illetve az önkéntes tűzoltó egyesületek többsége megnyitja kapuit ezen a napon a gyermekek előtt. A nyílt napon lehetőség van közelről megvizsgálni a tűzoltók által nap mint nap használt járműveket, különleges felszereléseket, kicsik és nagyok bejárhatják a laktanyát is, vagyis betekintést nyernek a tűzoltók életébe. A családokat, gyermekeket országszerte 10 és 16 óra között fogadják a laktanyák. A nap során a tűzoltók több próbariasztást is végrehajtanak. Tolna megyében tizennégy helyszínen várják az érdeklődőket, a hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok mellett nyolc önkéntes tűzoltó egyesület is nyitott szertárkapukkal várja a családokat. A Tamási Önkormányzati Tűzoltóság is várja a látogatókat a Dózsa György utca 96-ban található laktanyájukba. Vasárnap a szokásos gyermeknapi programokra várják a gyerekeket, délután 13 órától füstsátorral, aszfaltrajzzal, ügyességi versenyekkel, és az elmaradhatatlan habpartyval készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!