Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Március 01. 09:50, hétfő | Helyi

Hangos üzemű szirénapróbákat hallhatunk március 1-jén, hétfőn

Hangos üzemű szirénapróbákat hallhatunk március 1-jén, hétfőn

Március első hétfőjén a MoLaRi és LTRR rendszer szirénáinak hangos próbáját hallhatjuk Tolna megyében.

A veszélyes üzemek másfél kilométeres körzetébe telepített Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer szirénáinak működését ellenőrzik március 1-jén, hétfőn 11:00 órakor. Tolna megyében Pincehelyen kerül sor a teljes körű, hangos üzemű szirénapróba végrehajtására.

Szintén március 1-jén, hétfőn ellenőrzik a Paksi Atomerőmű harminc kilométeres körzetébe eső települések Lakossági Tájékoztató- és Riasztó Rendszer (LTRR) működőképességét, délután 13:00 órakor töri meg a csendet a szirénák hangos üzemű (teljes körű) próbája.

A szirénapróba során a próbára történő figyelemfelhívás mellett ("Figyelem, ez próba! Figyelem, ez próba!") a „Katasztrófariadó" (két percig tartó, váltakozó hangmagasságú, mélyebb tónusú /üvöltő/ hang), valamint a „Veszély elmúlt” (kétszer fél percig tartó, fél perces szünettel megszakított egyenletes hangjelzés) jelzéseket lehet majd hallani a megjelölt időpontban. A szirénák megszólalása csak a rendszer próbája, a lakosságnak semmiféle teendője nincs. Valós riasztás esetén a szirénarendszeren sugárzott szövegben NEM szerepel a „Figyelem ez próba” kifejezés!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.