Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Január 13. 08:57, hétfő | Helyi

Hamarosan megkezdődik a Zöld pont és Civilház kialakítása Tamásiban

Hamarosan megkezdődik a Zöld pont és Civilház kialakítása Tamásiban

Olyan megújított terület megteremtése a cél, mely új kulturális, közösségi tereivel a város hasznos találkozóhelyévé; valamint a városban működő civil egyesületek, egyéb szerveződések új otthonává válhat.

A projekt keretében a Deák Ferenc utca 43. sz alatti használaton kívüli, leromlott állapotban lévő épületét hasznosítják. Az ingatlan - tekintettel arra, hogy a városi szegregátum szélén helyezkedik el - új funkciót jelent az ott élők számára is. A projekt alapvetően közösségi és kulturális célokat szolgál, hiszen otthont teremt a civil egyesületek számára, hogy megtartsák üléseiket, rendezvényeiket. A fejlesztés megvalósulásával így közösségi célokat kiszolgáló épület alakul ki, amely mint rendezvényközpont, szolgáltatóház, szabadidős létesítmény funkcionálna. Az épület fontos szerepet tölt be majd a városi civil szervezetek számára, hiszen jelenleg nincs olyan hely, ahol rendszeres meg tudnák tartani találkozóikat. Erre igen nagy igény mutatkozik, hiszen városunkban több egyesület is található, akik szeretnének egy helyet, ahol megtarthatnák rendszeres üléseiket, valamint helyet kapnának eszközeik tárolására. Mindemellett a projekt megvalósítása által lehetőséget kapnak a művészeti iskola, általános iskola, gimnázium vagy szakképző iskola tagjai tanórákon felüli ismeretek elsajátítására, gyakorlásra, valamint foglalkozások tartására, azaz közösségi célú használatra.
A tervezett épületben helyet kapnak a civil egyesületek irodái, rendezvénytér (konferenciaterem), infópont (alkotóműhely, kézműves foglalkoztató), vizesblokk, raktár, öltöző, felújított belső udvar. A népi építészet hagyományos anyaghasználatának megőrzésével, gyakorlásával és újraalkalmazásával újítják fel az épületet. A fejlesztéssel olyan eszközbeszerzés is megvalósul, amely a Zöld Pont és Civilház funkcióival és az itt lezajló programok megrendezésével összhangban áll (pl.: számítógépek, kültéri és beltéri bútorok, berendezési tárgyak), segíti és kiszolgálja a civil szervezetek itt megrendezésre kerülő üléseit, programjait és az egyéb közösségi funkciókat. A projekt várhatóan 2021 szeptemberében fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!