Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Április 05. 08:54, vasárnap | Helyi
Forrás: index.hu, koronavirus.gov.hu

Emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Tolna megyében

Emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma Tolna megyében

Újabb 55 fertőzöttel 733-ra emelkedett hazánkban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma ma reggelre.

A népegészségügyi központ vasárnap reggel közölt adatai szerint a járványnak újabb két halálos áldozata is van, egy 80 és egy 86 éves férfi. A gyógyultak száma viszont 8-al nőtt, így már 66-an épültek fel a betegségből.

A beazonosítottnál azonban magasabb lehet a fertőzöttek valódi száma, erre maga az operatív törzs figyelmeztet: „a beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek”. Ezért továbbra is fontos, hogy csak az hagyja el az otthonát, akinek halaszthatatlan dolga van.

A koronavirus.gov.hu adataiból látható, hogy a hatósági házi karanténban lévők száma 943-mal 13 435-re emelkedett. Újabb 1826 teszt készült, így a mintavételek száma már 21 250.

A fertőzés területi adataiból az látszik, hogy a vírus Magyarországon továbbra is a fővárosban és Pest megyében van jelen legintenzívebben. A fertőzöttek valamivel több, mint 42 százaléka budapesti, a Pest megyeiekkel együtt ez az arány eléri a 60 százalékot. Az is látszik, hogy a járvány eddig a nyugati országrészben jelent meg erősebben, a keleti megyék közül csak Csongrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van jelentősebb mennyiségű igazolt fertőzött.

Tolna megyében a napokon át 7-et mutató fertőzöttszám ma reggelre 10-re emelkedett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!