Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Május 13. 07:59, szerda | Helyi

Elrendelték az unokázós csalók letartóztatását

Elrendelték az unokázós csalók letartóztatását

Három sértett, összesen közel kétmillió forintot adott át a gyanúsítottaknak, míg az egyik sértett felismerte, hogy nem a fiával beszél.

A Szekszárdi Járási Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a 27 éves ádándi férfinek és 21 éves szombathelyi nőnek a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint idén áprilisban öt idős sértettet ejtettek tévedésbe úgynevezett „unokázós” módszerrel. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak telefonon keresztül öt idős nőt ejtettek tévedésbe azzal, hogy gyermekük vagy unokájuk súlyos balesetet szenvedett, és sürgős anyagi segítségre szorul. Kérték a sértetteket, hogy segítsék készpénzzel a hozzátartozójukat, akinek egyik ismerőse hamarosan elmegy hozzájuk a pénzért. Három sértett, összesen közel kétmillió forintot adott át a gyanúsítottaknak, míg az egyik sértett felismerte, hogy nem a fiával beszél. Egy esetben pedig végül az elkövetők nem mentek el a pénzért – tette közzé a Tolna Megyei Főügyészség. A Szekszárdi Rendőrkapitányság 2020. május 6. napján őrizetbe vette a gyanúsítottakat, akiket többrendbeli minősített csalás bűntettével gyanúsítanak. Mindkét gyanúsított büntetett előéletű és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. A járási ügyészség álláspontja szerint fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye, továbbá az, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a gyanúsítottak elérhetetlenné válnának, valamint, hogy mások jogellenes befolyásolásával, illetve bizonyítékok megsemmisítésével megnehezítenék a bizonyítást. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája a távmeghallgatás útján megtartott ülésen – minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat – 2020. június 8. napjáig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!