Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 16. 08:30, hétfő | Helyi

Az Országfásítási Program elkezdődött Tolna megyében is

Az Országfásítási Program elkezdődött Tolna megyében is

A programban aktívan részt vesz és meghatározó erdőtelepítő a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt., Tolna megye legnagyobb erdőgazdálkodója.

Az erdősítésre alkalmas genetikai talajtípusú földterületeken a Gyulaj Zrt. okleveles erdőmérnökei az erdőtelepítési terveket elkészítették, az engedélyeztetési eljárásokat lefolytatták és a területeken a hatósági engedélyek hamarosan hatályba lépnek, elkezdődhet az új erdők telepítése. Az első ütemben 260 ezer darab, túlnyomó többségben hazai őshonos fafajok(kocsánytalan tölgy, kocsányos tölgy, csertölgy, molyhos tölgy, olasztölgy, magyar kőris, virágos kőris, gyertyán, mezei juhar, ezüsthárs, kislevelű hárs, madár cseresznye, fekete dió, barkóca berkenye, akác, szürkenyár) facsemetéi kerülnek majd a talajba , új erdőket létrehozva a térség 10 településének községhatárában (Nagydorog, Belecska, Lengyel, Kalaznó, Tamási, Bikács, Sárszentlőrinc, Kisszékely, Hőgyész, Kurd).
A programhoz kapcsolódva Tamásiban a Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola udvarán három ezüsthárs fát ültetett el dr. Nagy István agrárminiszter, Őexc. dr. Robert Kokalj, a Szlovén Köztársaság nagykövete, Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója és Gasparics László intézményvezető igazgató.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!