Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 24. 08:26, szerda | Helyi

A testvérére fogta a szabálysértést

A testvérére fogta a szabálysértést

Kilencven nap elzárásra ítélt egy huszonkét éves férfit a Tamási Járásbíróság.

Kilencven nap elzárásra ítélt egy huszonkét éves férfit a Tamási Járásbíróság hamis vád vétségének és közokirat-hamisítás bűntettének elkövetése miatt, tájékoztatta a Tolnai Népújságot dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A vádlott köteles megfizetni az eljárás során felmerült közel százhúszezer forint bűnügyi költséget. A férfi a bűnösségét az előkészítő ülésen beismerte, és a tárgyalás jogáról lemondott. Az ítélet jogerős. A vádlott az általános iskola nyolc osztályát végezte el, szakképzettsége nincs, munkanélküli. Fiatal kora ellenére már többször volt büntetve. Elítélték már kifosztás, lopások és jármű önkényes elvétele miatt is. A vádlottat autóvezetés közben, 2017. október 7-én megállították és igazoltatták a rendőrök Tamásiban, mert közlekedési szabályszegést követett el. A férfi azt mondta, hogy nincs nála semmilyen okmány, amellyel a személyazonosságát igazolni tudná, majd sajátja helyett a testvére adatait diktálta be a rendőröknek, akik szabálysértési eljárást kezdeményeztek ellene. A vádlott ezt tudomásul vette, és az erről szóló nyilatkozatot is a testvére nevét használva írta alá. Meg is indult a szabálysértési eljárás a közlekedési szabályok kisebb megsértése, engedély nélküli vezetés, valamint az elsőbbség és előzési szabályok megsértése miatt. Ennek során kiderült, hogy a vádlott a testvérét vádolta meg a fenti szabálysértések elkövetésével. Egyúttal közreműködött abban, hogy egy közokiratba valótlan adatok kerüljenek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!