Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. November 16. 07:25, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

A színpadról átmenetileg online térbe költözik a kultúra

A színpadról átmenetileg online térbe költözik a kultúra

Zárva maradnak egy hónapig a művelődési házak, könyvtárak a nagyközönség előtt. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az intézmények munkatársai szabadságolnák magukat.

Közleményben adott tájékoztatás a november 11-től életbe lépett változtatásokról Mácsik Henrietta Gabriella, a Szekszárdi Közművelődési Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A kft. épületei, a Babits Mihály Kulturális Központ, a Placc – Ifjúsági Közösségi Tér és a Művészetek háza terei november 11. és december 11. között nem látogathatók. Az erre az időszakra meghirdetett rendezvényeket, például színházi előadásokat, koncerteket, egyéb eseményeket nem tartják meg. A jegyek visszaváltása egyelőre nem megoldható. Arról is tájékoztatott az ügyvezető igazgató, hogy kapcsolatban állnak a színházak, produkciós irodák képviselőivel, hogy mielőbb sor kerülhessen az új időpontok kitűzésére, amelyekre a korábban megvásárolt jegyek természetesen érvényesek lesznek. A művelődési központ munkatársai most azon dolgoznak, hogy élettel töltsék meg az intézmény felületeit. Több olyan produkcióval készülnek, amelyek az online térben lesznek hozzáférhetőek.

A Tamási Művelődési Központ hivatalos közösségi oldalán jelentette be: ismét elcsendesedik a művelődési központ és a rendvezvénytér, valamint hogy nekik talán még inkább hiányoznak a nagy, közös, városi szintű találkozásaik, a jókedvű, felhőtlen programok, nagyszabású rendezvények. Mint tájékoztattak, a jelenlegi helyzetben azonban a szó szoros értelmében emberéletek múlnak azon, hogy korlátozzák a közösségi együttléteket, ez mindannyiunk felelőssége. Mindenki a maga helyén, területén, munkájában, közösségében kell, hogy mindent megtegyen annak érdekében, hogy a járvány terjedésének veszélyét a lehető legkisebbre csökkentse. A tavaszi hónapokhoz hasonlóan folyamatosan tartják majd a kapcsolatot többek közt a honlapjukon, és számos új, maguk által tervezett játékkal, felhívással, virtuális programmal várnak mindenkit. A tamási Könnyü László Könyvtár az elérhetőségein továbbra is várja a könyvigényeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.