Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 02. 09:30, csütörtök | Helyi

A biztonságosak közé tartozik Tolna megye

A biztonságosak közé tartozik Tolna megye

A közelmúltban megtartotta ülését a Tolna Megyei Bűnmegelőzési Tanács, ahol tájékoztatást adtak az illetékes vezetők a megye elmúlt évi bűnügyi helyzetéről.

A megjelenteket Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, aki egyebek közt azt hangsúlyozta, ha nem is látványos, de annál hatékonyabb a bűnmegelőzési tanács tevékenysége. Az elmúlt év bűnügyi helyzetéről Szabó Zoltán rendőrségi főtanácsos, a megyei főkapitány bűnügyi helyettese tartott előadást. Mint elmondta, az elmúlt évben is csökkent a megyében elkövetett bűncselekmények száma, Tolna országos viszonylatban is a legbiztonságosabb megyék közé tartozik. Kevesebb volt a vagyon elleni bűncselekmény, az autófeltörés és a lakásbetörés, az idősek ellen elkövetett bűncselekmény. Hangsúlyosabbá vált az interneten elkövetett bűncselekmények száma, illetve az iskolai és az iskolán kívüli erőszak a fiatalok körében. Az eredmények elérése érdekében sokat és jól dolgoztak a megye rendőrei. Kis mértékű emelkedést mutat a zaklatás, a kapcsolati erőszak és a szexuális bűncselekmények száma. A családon belüli erőszak vélhetően nem lett több, hanem ezek sértettjei a folyamatos felvilágosítás, tájékoztatás miatt bátrabban, nagyobb bizalommal fordulnak a rendőrséghez. Az eredmények összetevői között a bűnügyi igazgató kiemelte az együttműködést. Egyrészt szakmai szempontból az Országos Rendőr-főkapitánysággal, más megyékkel, másrészt a civil szervezetekkel, az önkormányzatokkal és a lakossággal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!